diumenge, 23 d’octubre del 2011

L'Alt Urgell i el Pallars Sense Sal

La tardor reneix fantàstica a les comarques del nord de Lleida. Dos dies molt intensos fent quilòmetres i col.locant el trípode davant paisatges que eixamplen l'ànima. La llum ha acompanyat, aquesta llum rasant de la tardor que dóna volum i color groguenc a les muntanyes.

Primer, l'Alt Urgell, amb aturada obligatòria a Peramola. Més tard, seguint camí a través del Coll de Bóixols i entrant en una baixada meravellosa al Pallars Jussà. Després de caminar i fotografiar el pantà de Terradets, a sopar i dormir que demà ens hem de llevar d'hora. Quan surt el sol, el llac desprèn boirina i s'entreveu al fons la serra del Montsec. És moment d'anar al nord, passant Tremp, Talarn i la Pobla de Segur fins arribar al Congost de Collegats. Fred i vent després d'aquest estiu inacabable. S'ha de reprendre el camí després d'un cafè calent a La Pobla. Descendir fins a arribar a la Noguera, sempre amb la banda sonora dels Sense Sal.
Vorejant el pantà de Camarassa es troba algun racó per parar i fotografiar els canons i els verds i vermells dels arbres.
La tornada a casa és lenta i acompassada: les planes de l'Urgell i els camps de la Segarra i l'Anoia que es vesteixen de nova estació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada