divendres, 23 de setembre del 2011

El vi blanc, la marquesa i la candidesa il.lustrada


Encara que tard, relato una experiència que ja té un parell de setmanes. Ens avisa la nostra amiga Pilar Adell que presentarà a A-libri l'obra del psiquiatre Cándido Polo, anomenada Sangre azul. Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory. Imagineu-vos si ja hi ha estímuls per assistir, sobre tot la conjunció de personatges i situació.

L'Anna i jo arribem amb temps, aparquem i encara ens queda mitja horeta per aprofitar abans de començar l'acte. Decidim prendre alguna cosa, però no ens ve de gust barrejar-nos amb l'olor de croquetes i d'empanada. Per què no entrem al bar de l'Hotel Petit Palace Museum? Per què no demanem un vi blanc? És a dir, mitja hora guanyada en relax, xerrera i decisió de més moments així.

Que de què va Sangre azul? Inclassificable, com els bons. Un estudi de Cándido Polo, que coneix des de petit la figura de la marquesa, i l'estudia com a professional ja de gran. Marquesa considerada com a bruixa, amb amistats importants dintre del règim franquista i apareguda a El Caso, acusada de profanar la tomba de la pròpia filla. Fascinant. I tot això introduït per la Pilar, que té el do de la paraula, d'una paraula càndida però il.lustrada.

Gràcies per tants d'estímuls entre setmana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada